Nieuwtjes 

Good Better Bram verkocht via Duitse Ponyforum verkoping 1&2 mei 2015 in Marl


Vrijdag en zaterdag 1&2 mei hield het Duitse Ponyforum een verkoping van geslecteerde rijpony's in Marl in het Duitse Ruhrgebied.
Nadat vrijdag avond alle pony's aan de geinteresseerde kopers gepresenteerd waren, was er zaterdag de mogelijkheid dat kinderen pony's uit konden proberen.
Brammetje deed dit voortreffelijk. Jong als hij is ging liep hij oefeningen als contragalop met meerdere kinderen die hem graag uit wilden proberen even braaf en makkelijk. Het Ponyforum prees hem om zijn ernorme "lektions sicherheit"; met dank aan Stefanie Friess die hem zo goed heeft opgeleid.
Brammetje werd na het uitproberen gelijk verkocht en blijft in Duitsland. Hij staat inmiddels al in zijn nieuwe stal nabij Essen. We houden heel mooi de mogelijkheid om hem toch te kunnen blijven volgen en wensen zijn nieuwe amazone heel veel plezier met hem.

Het weekend voor de verkoping heeft Brammetje nog een dressuurproef in Duitsland gelopen. Hij werd daar bereden door een meisje wat er nog maar een paar keer op gezeten had en met hem voor de 1e keer een dressuurproef reed. Een zeer goede presentatie; super gereden.

Via de Whatapp kregen we de proef in 3 stukjes.

Dressurproef Good Better Bram 1e gedeelte. Baan verkennen en start van de proef:


2e gedeelte proef:laatste gedeelte proef


Een plezier om naar te kijken.
Net 5 jaar oud en zo makkelijk lopen. Wie wenst zich niet zo'n pony. Stokmaat Brammetje 1.47 m.

5 mei 2015


Good Looking hengstenshow 2015 Wickrath 1 maart 2015
Zondag 1 maart hield het Rheinlandse stamboek een hengstenshow in Wickrath. In de bomvolle altijs sfeervolle hal werden de rijpaardhengsten en een aatal geselecteerde rijponyhengsten gepresenteerd.
De middag was indrukwekkend. Wauw....wat een bewegingings toppers. Dat is echt genieten.

De show begon met de super bewegende 3 jarige rijponyhengst Movie Star v. FS Mr Right uit een pony merrie van de Holsteiner hengst Lancer II .Onvoorstelbaar uitgebalanceerd gaf hij een geweldige presentatie. Een super succes voor fokker Arno Leufkens, die als eerste de hengst Romantic Popcorn in Rheinland introduceerde en ons een veulen van FS Golden Highlight liet zien. Op dat moment was Doornroosje al drachtig van FS Golden Highlight en bracht ze in het voorjaar wat volgde Good Looking.

De 4 pagina's uit de Rheinlandse Reiter geven een mooi beeld van wat er in Wickrath te zien was.
Op deze pagina (pagina 2) onder een fantastische foto van Good Looking.

 

Voor een indruk wat er te zien was. Klik op de link:

Pagina 1 Rheinlandse Reiter. o.a. pony Movie Star

Pagina 2 Rheinlandse Reiter o.a. Good Looking

Pagina 3 Rheinlandse Reiter

Pagina 4 Rheinlandse Reiter


Good Looking was samen met de hengst Tackmann's don Alonso in de baan. Tackmann's don Alonso was onlangs kampioen 2015 van alle Duitse rijponyhengsten onder het zadel.


.
7 mei 2015


Good Looking weer nummer 1 op NWPCS keuring 2015 bij de hengsten onder het zadel
In het weekend van 14 & 15 februari jl hield het NWPCS haar jaarlijkse hengstenkeuring.

Bij de presentatie aan de hand hebben we Good Looking niet voorgesteld. Good Looking is als Duitse rijpony van FS Golden Highlight x Dornik B een WPBR; een Welsh partbred hengst. Een hengst met veel Welsh pony bloed en een scheutje rijpaard en Welsh Cob.Als fokdoel heeft het NWPCS gesteld dat een WPBR (Welsh partbred register) pony identiek moet zijn aan een NWR (Nederlands Welsh register). Of terwijl: je hebt een NWR waar niets anders dan Welsh ponybloed met Arabisch en/of Engels Volbloed in mag zitten als je fokdoel. Nu heb je ook een WPBR met in een scheutje rijpaard en Welsh Cob in je fokbestand. Deze WPBR mag ingezet worden voor de fokkerij, maar.....deze WPBR met de invloed van een scheutje rijpaard en Weslh Cob moet er wel identiek uitzien als de NWR; evenals de nakomelingen van de WPBR. Deze moeten er uitzien als een NWR.

Aangezien dit onmogelijk is en voor de topsport niet wensbaar is hebben we Good Looking niet aan de hand gepresenteerd.

Want,.... het meest bijzondere is ook nog: het Engelse Welshpony moeder Stamboek kent 5 secties. De Welsh secties A, B, C, D en WPBR. De NWR bestaat internationaal helemaal niet. Het is een Nederlands creatie die internationaal nergens anders gefokt wordt.

Een (internationale) sportpony moet vermogen en voorkomen hebben. Er moet een sterke motor in de pony zitten en de pony moet de ring en ruiter "afdekken".
Deze eigenschappen vragen invloed van rassen als rijpaard, welsh cob e.d.

Op een, met een klein beetje Welsh Cob of rijpaard gefokte pony, zoals bv een Duitse rijpony, kan bij een stokmaat van 1.45 m nog heel makkeleijk een langere ruiter op de pony rijden en dan ziet het er in de ring nog prima uit.
Ontbreken de invloeden van bv. rijpaard, Welsh Cob of iets anders wat een beetje "klassiek" is dan krijg je pony's die ruim 1.48 m kunnen zijn, maar met een ruiter die maar iets langer is dan 1.65m al een plaatje maken van een pony die te klein is.


We hebben Good Looking gepresenteerd in de rubriek waarvoor rijpony's gefokt worden; het kunnen bewegen onder het zadel.

Beter had het niet gekund: Good Looking werd nummer 1.
Op de 2e plaats de hengst Pipin's Pride. Van 't zomer de winnaar van de finale van jonge dressuurpony's in Kootwijk.

1. Good Looking
2. Pippin's Pride
3. Nia Domo's Bolero
4. Orchard ET5 mei 2015


3 jarige Go Go Girl v. Good Looking qualificatie Bundeschampionat.
video volgt

Kampioenschap voor 3 jarige Good Looking merrie met cijfers 8 8 8 8 9 op "Dornik" keuring
Woensdag 1 juli vond de merriekeuring in Kempen (Duitsland) plaats. Hoewel dit geen grote landelijke keuring is is het wel een keuring met "aanzien". Op deze keuring presenteert o.a. Gestüt Bönniger haar merries en veulens.
Na de comeback van meervoudig EK winnaar Dornik in de fokkerij waren op deze keuring zijn 1e nieuwe jaargang 3 jarige merries aanwezig.

Des te groter was de verrassing dat niet een Dornik merrie voor het kampioenschap tekende, maar een merrie van Good Looking (FS Golden Highlight x Dornik )
Met een 9 voor elasticiteit en schwung was ze de nummer 1.

Met een stokmaat van 1.45 m een merrie met alle perspectieven voor de top ponysport.
Ulrich Jenkes fokte deze merrie uit de Nederlandse merrie Beauty van dhr. Jan Uitham uit Groningen.
Om leeftijd en gezondheids redenen kon Jan Uitham niet meer voor zijn pony's zorgen. Beauty is toen via ons naar Duitsland verhuisd en zet daar haar carriere als succesvolle fokmerrie voort.

Good Looking siegestute Kempen 2014 Good Looking siegerstute Kempen 2014 2

1 juli 2014


Golden Dance: Good Looking x FS Don't Worry x Derby (v Dornik) x Dancer Gold
Voor onze merrie Derana Gold is het haar primeur als fokmerrie. Ze krijgt een 10. Ze is super zorgzaam en heeft ons een prachtig wild-kleur-vos hengstveulentje gebracht. Het is net een hondje; zo mak en lief. Daarbij net als de andere veulens van Good Looking heel mooi in de D-pony maat en kwa bewegen een toekomstige "danser".
We zijn super blij met dit veulen. Met Good Looking v FS Golden Highligt x Dornik B in het pedigree, gekoppeld aan FS Dont's Worry; vervolgens Derby (v. Dornik uit dezelfde merrie die ook Power and Paint bracht) en vervolgens Dancer Gold; de volle broer van Golden Dancer hebben we in dit veulen een veulen met een pedigree waar menigeen van droomt.
Even net voor de 1e keer buiten en 2 dagen oud:

1 juni 2014


Helaas geen veulen in Menai Candyfloss
8 mei zou ze aan de telling zijn, maar haar ronde buik was rond van het eten. Heel erg jammer, maar zo gaat het soms. Ze gaat in de herkansing. "One in a million" noemen Engelsen hele speciale paarden en pony's waar je moeilijk een 2e of soort gelijke van vindt. Dit geldt ook voor Candyfloss. Ze is een "one in a million pony". Daarom gewoon in de herkansing. One in a million pony's kunnen een keer een steekje laten vallen en.....met haar 5 jaar heeft ze nog een toekomst voor zich.


Good as Gowie. Stoer en sterk kwaliteitsvol bruin hengstveulen voor Myloo vd Seleviahoeve
Bruin met een kolletje. Het 3e veulen met deze kleur dit jaar. Aangezien ook Romantico bruin met een kolletje was en dit veulen direct bij de geboorte een zelfde ronde hals en uitdrukking had, was dit geen "Co-wie" veulen zoals we dat altijd noemden, maar een Co-wie veulen met een "G"; Gowie.
Met de afstamming Good Looking x Ricardo (Romantico x Connemara) x Welsh D een excellent veulen met zowel waarschijnlijk perspectief als springpony als ook als dressuurpony. Met zijn mooie ronde hals, uitstraling, super front en enorme gespierde achterhand moet dat helemaal goed komen.

Met 2 dagen oud even beentjes strekken in de zon:

1 juni 2014


Bruin merieveulen voor Z2 merrie Oldebert's Kemberley van fam. van Bergen Westerbroek
Na een succescolles sportcarriere zet de merrie Oldebert's Kemberley v. Wester Aikema's Norbert x Buren's Valentino haar carriere voort als fokmerrie. Begin mei bracht ze een prachtig merrieveulen. Gezien de genen van zowel vader als moederskant een toekomstige top sportpony in de dop.

1 juni 2014

Veulenseizoen Good Looking van start met top veulen bij fam v Dijk Bunnik.
Mei is de veulen maand. De familie van Dijk uit Bunnik had dit jaar de primeur. Hun NWPCS kampioensmerrie Dancing Queen v. Orchard Red Prince bracht van Good Looking een top hengstveulen.
De familie van Dijk is heel blij met hun super mooie hengstveulen en gaven hem de passende naam: Looking Good.

Looking Good veulen fam. v Dijk Bunnik 2014 Looking Good veulen fam v Dijk Bunnik 2
16 mei 2014

Good Looking scoort in Uden met 247 punten royaal 3 winstpunten in Nederlandse Z1 proef
Good Looking is weer in Thesinge voor het dekseizoen.
Op de reis van Kempen (Dld) naar Thesinge heeft hij een tussenstop gemaakt in Uden. Daar is hij voor het eerst op Nederlandse bodem in een Z dressuur proef gestart.
Dit was niet zonder resultaat. Bij 238 punten krijg je 3 winstpunten. Good Looking had 247 punten..

Video Good Looking. Nederlandse Z1 proef Uden met 3 winstpunten:


In de 2e Z proef die hij gelijk na deze proef reed scoorde hij nog eens royaal 2 winstpunten.
Met een totale score van 5 winstpunten in de Z op 1 avond had hij een score die niet veel paarden of pony's hem na kunnen doen..

 
bijgewerkt met video 15 februari 2015


Good Looking NWPCS sport predikaat hengst
Tijdens de hengstenkeuring van het NWPCS op 15.02.2014 heeft Good Looking op grond van zijn Duitse sportprestaties het NWPCS sport predikaat gekregen.
Good Looking heeft in Duitsland met hoge scores van 85% en 78% de L**pr 10 gewonnen. Deze proef, in een 20 x 60 m baan met binnenkomen en eindigen in verzamelde galop, appuyementen, eenvoudige galopwissels en gereden op stang&trens, geldt in Duisland als oefenproef voor de EK pony's en als overstapproef voor de grote paarden van de klasse L* naar de klasse M* ( Z2 niveau).

Video uitreiking sportpredikaat: "mee fladderende sjerp proof"

16 mei 2014


Good Looking wint NWPCS zadelrubriek hengstenkeuring 15.02.2014 met zilver
Wil je bij het NWPCS; het Nederlandse Weslshpony stamboek op de hengstenkeuring je hengst onder het zadel presenteren dan kun je meedoen aan de zadelrubriek.
Net als afgelopen jaren is Good Looking hierin gepresenteerd en liet hij zich weer voortreffelijk zien.


Hoe het heeft kunnen gebeuren is nog een raadsel, maar de batterij van onze fotocamera was leeg (gelopen). Waar we altijd een opgeladen reserve-batterij bij ons hebben lag deze nu nog thuis.
Gelukkig zijn er een hoop enthousiaste andere fotografen aanwezig. Dyonne Bos maakte bovenstaande foto's en via haar website www.dyonnebos.nl kun je nog veel meer mooie foto's bekijken. Klik hier voor : hengsten onder het zadel pag. 3, en klik door naar 4 & 5

Onderstaande beelden geven een kleine impressie.


De plaatsing van de zadelrubriek werd dit jaar niet door de rij-jury maar door dhr. Johan Hammiga gedaan; lid van de NWPCS hengstenkeurings commissie. Wie langer in paardenland rondloopt weet dat "politics" overal meespelen. Daarom na 3 jaar goud, nu glorieus zilver.

Bekijk de Youtube video van de zadelrubriek
Misschien nog een tip voor het NWPCS voor 2015:
Geeft reeds goedgekeurde hengsten individueel, of in klein groepsverband, gewoon de mogelijkheid om zich in een kort showblokje (zonder HK jury plaatsing) aan het publiek te presenteren. Het publiek cq. de fokker kan dan zelf bekijken wat hem/haar aanspreekt.
In het tijdperk van foto en videocamera blijft alles dan wel zo geloofwaardig.

 

Desperado, Good Looking en Cindy's Chevy TG
 

20 februari 2014


Video Good Looking hengstenshow Wickrath 02.02.2014
Foto's geven een leuke impressie. Een video laat zien hoe het daadwerkelijk is.

Wie niet in Wickrath was kan op de video nog even mee genieten.4 februari 2014


Good Looking schittert op hengstenshow van het Rheinlandse stamboek in Wickrath 02.02.2014
Zondag 2 februari j.l. hield het Rheinlandse stamboek weer haar jaarlijkse hengstenshow. Onder grote publieke belangstelling werden de rijpaarden en rijpony hengsten getoond.
De fokleider van het Rheinlandse Stamboek dhr. Spoo voorzag alle hengsten van commentaar. Van 14.00 tot goed 17.00 u kon iedereen in een mooi aangeklede entourage volop genieten van top klasse hegsten.

Een kleine foto impressie van Good Looking:

 
Good Looking draf Wickrath 2 2 2014  
Good Looking draf kleiner 1

4 februari 2014


Hengstenshow. Good Looking v. FS Golden Highlight presentatie onder het zadel

Good Looking

Zondag 2 februari a.s. Hengstenshow Wickrath. (Mönchengladbach Dld). Rheinisches Pferdestammbuch. Schloss Wickrath. Aanvangstijd 14.00 u..
Zaterdag 15 februari a.s. Hengstenkeuring van het Nederlands Welshpony Stamboek in Ermelo. KNHS federatie centrum. De Beek 125 3852 PL Ermelo. Hengsten onder het zadel om: tijd volgt

21 januari 2014


Good Looking wint 29 september 2013 met 7.8 nogmaals L** proef. Nu in Voerde (Dld).
Na het succes van vorige week (zie onderstaande video) wint Good Looking 8 dagen later nogmaals de L** proef op stang & trens in de 20x60m baan. Weer met een ruime overwinnning. Met 7.5 volgde de nr 2 in de ring van 30 deelnemers.
1 oktober begint in Duitsland het winterseizoen met de wedstrijden. Dan is het in tegenstelling tot in Nederland even pauze op de dressuur wedstrijd kalender. In deze rustige wedstrijdperiode worden de paarden thuis verder getraind.
Good Looking blijft voorlopig dan ook nog even bij Steffi. Ook voor hem staan er nog weer nieuwe oefeningen op het programma.

29-9-2013


Good Looking wint 21 september 2013 L** proef in Jüchen met droomscore van 8.5


248 Stefanie Frieß Good Looking 1e plaats score 8.5 L** dressur Kandarre

Zaterdag 21 september heeft Good Looking een L** (L met 2 sterretjes) rijpaarden proef op stang en trens gelopen en gewonnen met een droomscore van 8.5. Daarmee hield hij een ernorme afstand met de nummer twee die een score van 7.4 had; een super prestatie als pony tussen de paarden.
De L** proef op stang en trens is vergelijkbaar met onze Z proef en wordt gereden in een 20x60m baan.

Video Good Looking L** stang & trens Jüchen1e plaats met score 8.5
Met dank aan Sven Smeets voor de opname. Zie ook youtube " Good Looking dressurprfg. Kl.L** Jüchen 2013 " Volledig scherm weergave mogelijk.

22 sept 2013


Good Looking 1 augustus terug naar Duitsland; 1 september 2e plaats met 7.7 L* stang & trens
Precies een maand nadat Good Looking weer naar Stefanie Frieß gegaan is voor het rijden wordt hij met een mooie score van 7.7 2e in de L* dressuur op stang en trens.
In Duitsland zijn de proeven anders dan bij ons. Een L* proef op stang en trens is verglijkbaar met onze M2, maar verpicht op stang en trens.
Daarnaast zijn de rubrieken bij de paarden op de wedstrijden ingedeeld naar het niveau van de ruiter. Minder ervaren ruiters die bv nog geen Z gereden hebben rijden met elkaar in de ring. Heb je wel Z gereden dan rijd je in een ring met andere ruiters die dat ook allemaal al gereden hebben.
Zo onstaat er een concurentie met gelijkwaardigen. Ringen in Rheinland als hoofdgebied van de Duitse dressuur bestaan uit grote groepen. 20 tot ruim 30 starts is heel normaal.

Omdat Steffi al meerdere paarden op hoog niveau gereden heeft moet zij met Good Looking een L* (1 sterretje) proef op stang en trens rijden.
Met 28 deelnemers en een winnaar met 7.8 heeft Good Looking na 4 weken training samen met Steffi een top proef gelopen.

22 sept 2013


Good Better Bram loopt super in Wickrath bij de qualificatie voor het Bundeschampionat
Nadat Brammetje op 1 mei j.l. zich zo druk maakte over de andere pony's (merries) om hem heen hebben we een onverwachte, maar achteraf zeer goede beslissing genomen; Brammetje is ondanks dat hij goedgekeurd is als dekhengst gecastreerd. Een beslissing die zeker moeilijk was.
Op11 juli j.l. is hij na de castratie als training meegeweest naar de Rheinische Meisterschaften in Langenfeld. Daar liet hij met 7.0 al zien dat hij het werk weer op kon pakken.
Op 31 juli j.l. bij de kwalificatie voor het Bundeschampionat in Wickrath heeft hij Steffi en ons een geweldige dag bezorgd. Hij heeft optimaal laten zien wat hij kan en.....andere pony's onder het zadel of om hem heen.......het maakt hem helemaal niks meer uit.

In een collectie pony's waar de ene na de andere toekomostige FEI pony in de ring verscheen heeft hij met een 4e plaats bij de 3-jarige merries en de ruinen het super gedaan.

We zijn super trots op Brammetje. Op de video de hele proef van Wickrath. Naarmate de proef vordert zie je hem steeds beter worden; dat zijn de echte pony's.
Brammetje (Der Brammi) je krijgt een 10 !!!!!!

Youtube film (je kan ook op het youtube logo klicken voor groter beeld) Good Better Bram Wickrath 31 juli 2013

2 aug 2013


Menai Candyfloss, Derana Gold en Mylo van de Seleviahoeve drachtig van Good Looking.
Voor de toekomst hebben we de switch gemaakt naar onze nieuwe merries.
Het hengstig worden verliep door alle kou moeizaam dit jaar. Eenmaal hengstig was drachtig worden geen probleem.

In 2011 was onze jonge pony Mylo als experiment door Good Looking gedekt. Dat deze combinatie in 2012 een hengstveulen met een gouden medaille in Rheinland opleverde was een geweldig resultaat. Het zegt nog niks over een volgend veulen, maar voor 2014 is Mylo weer drachtig van Good Looking.

Onze nieuwe Welsh sectie C merrie Menai Candyfloss is ook 1x geinsemineerd en drachtig. We zijn reuze benieuwd wat deze merrie ons gaat brengen.

Daarnaast verliep alles even vlot met onze jonge merrie Derana Gold. Deze bij ons geboren mooie 4 jarige 1.45 m palomino merrie van FS Don't Worry x Derby x Dancer Gold verwacht ook in 2014 haar 1e veulen.

Alle merrie zijn slechts 1x geinsemineerd en op 18 dagen drachtig gescand. Hopelijk blijft de dracht mooi doorgaan. We kijken uit naar de 3 veulentjes in mei 2014.

2 aug. 2013


Good Better Bram v. Good Looking 1-5-2013 in Wickrath onder het zadel
Op 1 mei is Brammetje in Wickrath onder het zadel gepresenteerd.
Net 3 jaar oud liet hij zien in type en beweging erg veel van Good Looking meegekregen te hebben. Dat leverde hem een 8.5 en 8.0 als score op.
Bram wil onder het zadel graag achter de andere pony's en dames aan. Daarin is hij het omgekeerde van Good Looking. Al waar Good Looking zich druk over maakt, maar andere pony's en merries onder het zadel maken hem totaal niks uit.

Onderstaande video is Good Better Bram op 1 mei j.l.. Net 3 jaar oud en 3 maanden onder het zadel.
Good Better Bram wordt net als Good Looking opgeleid door Stefanie Frieß

14 juni 2013


Menai Candyfloss perlino Welsh sectie C merrie. Nieuw voor Good Looking
Al langere tijd waren we op zoek naar een wat bijzondere nieuwe fokmerrie voor Good Looking.
Als grote fan van Eckley en Goudhaantje zou het liefste een merrie in die richting in aanmerking komen, maar dat gaat niet meer. Dit bloed zit enkel nog in de 4e generatie of als het dichter bij zit is de merrie al op leeftijd. Dat is ook niet de bedoeling.

Als alternatief voor Eckley en Goudhaantje kwam Candyfloss op het internet voorbij. We hebben haar in Engeland gekocht. Op 8 maart is ze gebracht.


Menai Candyfloss aankomst in Thesinge 8 maart 2013

Net als Goudhaantje en Eckley is Menai Candyfloss een Welsh sectie C. Ze is 4 jaar oud (geb. 2009) 1.36 m en gefokt op de Menai Stud in Wales.
Candyfloss haar vader is de hengst Menai Cadernid; een Welsh sectie C hengst die meerdere excellente sport FEI pony's gebracht heeft.
Candyfloss haar moeder is de sectie C merrie Menai Cadi Fach; de volle zus van de hengst Menai Calon Lan; meervoudig winnaar onder het zadel.

Kortom Candyfloss is een sectie C merrie met een zeer goede rij-achtergrond.
Daarbij is ze in kleur een perlino; een dubbel verdunde valk. Dit betekent dat haar veulens altijd valk of palomino worden.

Kwa stokmaat zal haar toekomstige veulen misschien wat kleiner blijven, maar dat is niet erg. Als het een merrie is kan deze daarna bij elke wat te grote (FS Don't Worry) Duitse rijponyhengst. Komt er een hengstveulen uit; dan is er ook zeker vraag naar kleinere hengsten of goede sportpony ruinen in een kleinere maat.
In haar zit bot en body zonder dat ze grof is. Daarbij heeft ze mooie piep kleine oortjes, veel uitstraling en een heel goed achterbeen gebruik.

We zijn super blij met haar. Ze biedt ons de mogelijkheid iets nieuws en weer geheel anders te proberen gebaseerd op het succes van Eckley en Goudhaantje.

Menai Candyfloss afstamming   klick on Passport for pedigree

14 juni 2013


Good Looking winnaar hengsten onder het zadel op NWPCS hengstenkeuring 9 2 2013

Het is leuk om kampioen aan de hand te zijn. Veel mooier is het nog om onder het zadel te winnen.
Hoewel in de catalogus in 1e instantie meer hengsten aangemeld stonden kwam Good Looking uiteindelijk alleen in de baan met Compagnon's Humprey v. Wengelo's Ricardo; net als Good Looking een 7 jarige hengst die in 2009 is goedgekeurd. Compagnon's Humprey was in 2009 de winnaar van de nieuw gekeurde NWR hengsten en tevens hengst met de beste draf.

Van de rijrubriek is onderstaande youtube video (zie youtube en voor het beste beeld op 360p instellen) van Good Looking. Net als in Wickrath weer een zeer mooie presentatie met Stefanie Frieß

11 februari 2013


Good Looking WPBR kampioen NWPCS Welshpony hengstenkeuring 2013
Het NWPCS kent diverse secties Welshpony's. De Welsh A, Welsh B, Welsh C, Welsh D (Cob), de NWR rijpony en de WPBR Welsh Partbred Rijpony.
Good Looking is als Duitse rijpony een Welsh Partbred pony. Hij combineert in zijn afstamming de Welsh B achtergrond met wat Welsh D bloed en een heel klein beetje rijpaardbloed. Deze toevoeging van Welsh D en een klein beetje rijpaard bloed is specifiek voor de Duitse rijpony.
Het brengt kracht en voorkomen; eigenschappen waar een FEI pony voor de topsport over moet beschikken.

11 februari 2013


Good Looking laat zich in Wickrath bij de Hengstschau 3 2 2013 weer zeer goed zien.
Foto's Good Looking met Stefanie Frieß hengstenshow Wickrath 3 februar 2013

11 februari 2013

Good Looking en FS Golden Highlight samen op de video FS Hengstschau Ferienhof Stücker
Bij het plaatsen van de video van Good Looking van de hengstenkeuring van het NWPCS 2013 kwam ineens deze bijzondere video op youtube voorbij.
Good Looking samen met zijn vader FS Golden Highlight. Vorig jaar opgenomen op de hengstenshow van Ferienhof Stücker. Foto's staan een stuk lager op de nieuwtjes pagina.
Van de Hengstschau in Wickrath 2013 hebben we ook een video, maar daarop overstemt het geluid van de tribune het geluid van de speaker en de muziek. Dat stoort en is jammer.
Deze unieke video van Good Looking samen met FS Golden Highlight voegt meer toe.

Video opname Equinewsworld youtube


12 februari 2013


Hengstenshow. Good Looking v. FS Golden Highlight presentatie onder het zadel

Good Looking

Zondag 3 februari a.s. Hengstenshow Wickrath. (Mönchengladbach Dld). Rheinisches Pferdestammbuch. Schloss Wickrath. Aanvangstijd 12.00 u..
Zaterdag 9 februari a.s. Hengstenkeuring van het Nederlands Welshpony Stamboek in Ermelo. KNHS federatie centrum. De Beek 125 3852 PL Ermelo. Hengsten onder het zadel 13.30 u

25 januari 2013


Good Better Bram v. Good Looking gaat met Stefanie Frieß het sport cirquit in Duitsland in.
Ze lijken als 2 druppels water op elkaar. Good Looking en Good Better Bram.

Good Looking is de echte fok & stempel hengst en zal voor het dekseizoen 2013 voor de fokkerij beschikbaar zijn.
Good Better Bram staat sinds begin januari in Duitsland. Hij wordt door Stefanie Frieß opgeleid en klaargemaakt voor de selectie van het Bundeschampionat. Een nieuw project waar zowel Stefanie als wij erg veel zin in hebben.
Om daar goed naar toe te kunnen werken komt Good Better Bram in 2013 niet voor de fokkerij beschikbaar.

25 januari 2013


Video Good Better Bram v. Good Looking hengstenkeuring Wickrath 4 november 2012

 

Met dank aan Andrea Rook en Gerard Stam; fokkers van de Welsh hengst Klein Roderijs Cocktail. Zij maakten deze video.

25 januari 2012


Keizerkroom Bravour v. Good Looking omgedoopt naar Good Better Bram
Voor een goedgekeurde zoon van Good Looking geldt dat de naam van de hengst ook met een "G" moet beginnen.
Aangezien voor Brammetje gold dat zijn naam Keizerskroon Bravour al telkens vervangen was door de roepnaam Bram cq Brammetje hebben we Brammetje omgedoopt naar Good Better Bram

25 januari 2013


Good Looking en Keizerskroon Bravour (Good Better Bram) in de Paardenkrant.

klik en lees hier het artikel

25 januari 2013


Keizerskroon Bravour (Good Better Bram) goedgekeurd op Rheinlandse hengstenkeuring in Wickrath 4.11.2012 !


Het lijkt nog maar zo kort geleden.....
Op 22 april 2010 wordt uit de eerste jaargang Good Looking veulens Keizerskroon Bravour bij Anita de Graaf in Strijen geboren. Als moeder heeft hij de mooie merrie Leunsveld Orienta v. Verona's Bo-Gi.
Omdat dit stoere veulen met als roepnaam "Brammetje" ons gelijk aansprak hebben wij hem direct na de geboorte van Anita gekocht.

Wij nemen hem mee naar de keuring in Rheinland. Hier wordt hij 1A geplaatst en krijgt een gouden medaille als extra toevoeging voor de allerbeste veulens van Rheinland.
Vervolgens nemen we hem mee naar het dekstation van Klatte in Lastrup (Oldenburg) voor de kwalificatie voor het Duitse Fohlenchampionat in Lienen. Ook hier staat hij 1e.

  Augustus 2010

Daarna komt de tijd van wachten, maar dat is omgevlogen.
Begin september is hij naar Ferienhof Stücker in Weeze gegaan en zij presenteerden hem met grote klasse voor ons in Wickrath.

Als een kopie van Good Looking kwam hij de baan binnen en na de presentatie van het vrijlopen en vrij springen kreeg hij van alle kanten applaus.

Met een doorverwijzing naar de 2e bezichtiging op de harde bodem en daarna nog weer op de driehoeksbaan vervolgde hij zijn dag.
Dat deze dag eindigde met een goedkeuring tussen de excellente FS Don't Worry pony's was iets waar we vooraf niet op gerekend hadden.

 

Een enorm mooi succes voor Anita de Graaf die in de wereld van het NWPCS haar nek uit stak om direct na de goedkeuring van Good Looking haar prachtige en goede merrie Orienta toe te vertrouwen aan een Partbred hengst.
En een enorm mooi succes voor Good Looking die uit zijn 1e jaargang vanuit de fokleiding van Rheinland de waardering krijgt om tussen de nakomelingen van FS Don't Worry een rol te gaan spelen.

 

Keizerskroon Bravour (Good Better Bram)
v. Good Looking. m. Leunsveld Orienta mv Verona's Bo-Gi x Kooihuster Folkert
Stokmaat: 1.46 m

De foto's hebben we zelf gemaakt om alvast een indruk te kunnen geven. Voor DNA controle is het laatste vlechtje eruit gehaald. Echter..... dat Good Looking de vader is is zonder DNA controle al over duidelijk.

Andrea Rook en Gerard Stam; fokkers van de Welsh hengst Klein Roderijs Cocktail maakten van de keuring in Wickrath een youtube filmpje. Hiervoor hartelijke dank.

Zie voor youtube flimpje www.stalkeizerskroon.nl nieuwtjes

6 november 2012


Good Looking wint met topscores in Duitse L proeven
Nadat de laatste merrie geinsemineerd was is Good Looking 15 augustus weer naar Stefanie Friess gegaan voor het rijden.
Na een maand training is hij mee geweest naar wedstrijden en wint met topscores (hier in Nederland vergelijkbaar met 3 winstpunten) de Duitse L dresuur proef tussen professionals op Bundeschampionats paarden.
Een absolute top prestatie van een gouden duo Stefanie en Good Looking.


Foto met dank aan Melanie Friess

5 november 2012


Top hengstveulen van Good Looking en Knabstrupper merrie Lotte Tinghoj
Nadat we al een veulen seizoen hebben waar de ene topper na de andere geboren wordt weet onze Knabstrupper merrie Lotte op 11 juni het veulen seizoen af te sluiten met een topper onder de toppers ......beter had niet gekund: Sproet.

Super van kleur, super kwa bouw en excellent in beweging.

5 nov 2012


De nieuwe "Look" v. FS Don't Worry 7e bij Deutsches Fohlen Championat in Lienen
Op 14 juni had onze nieuwe "Look" met het winnen van de voorselectie in Filsum zijn ticket voor de finale op 14 juli in Lienen gehaald.
Na de clowns act in Goch hielden we ons hart vast. Vrijdag heeft hij de hele dag nog op de wei gelopen. 's Avonds in de box heb ik hem terwijl hij lag te slapen ingevlochten. Zaterdagmorgen vroeg zijn we naar Lienen afgereisd.

50 veulens waren voor de finale in Lienen geselecteerd. Met scores van 9.0 en 9.5 gaf hij net als in Filsum een keurig optreden en kwam hiermee in de kopgroep van de beste10 veulens.

Met een mooie 7e plaats kunnen we terug kijken op een succesvolle dag en een jaargang absolute topveulens.

 

15 juli 2012


Top resultaat ! .....1A en "goud" voor Myloo's veulen in Goch
In de 4e groep hengstveulen was Myloo's veulen aan de beurt. Bij het afladen van de vrachtwagen parradeerde hij gelijk op het parkeerterrein rond. Bij het wachten in de voorring kreeg hij al de nodige ogen op zich gericht.
Na de clowns act van de Don't Worry "Look" waren we een beetje bang voor een 2e act, maar dat viel gelukkig mee. Hij liet ook wel even zien dat hij makkelijk een sprong kan maken, maar ging naast de galop ook met een hele mooie draf door de baan.
Toen we bij het gezamelijke rond stappen naar de1e plaats mochten waren we al heel blij.
In zijn commentaar roemde dhr. Spoo het veulen op alle fronten en benadrukte dat hij in alle 3 de gangen excellent kan bewegen. Dat deze beoordeling de de extra "gouden medaille" opleverde maakt de dag onvergetelijk.
In heel Rheinland krijgen jaarlijks maar een paar veulens (5 tot 7) deze extra beoordeling.
Good Looking heeft als veulen zelf ook deze "gouden medaille" gehad. Met inmiddels 2 "gouden" kinderen geeft hij aan dat hij "dat laatste extra" wat hij zelf heeft aan zijn kinderen door kan geven.

Op de keuring zijn mooie foto's gemaakt. o.a. een foto van de galop waarbij hij helemaal op 1 been zich hoog van de grond richt. Deze bestel ik nog en dan komen ze online. Vooruit lopend hierop een paar foto's die we vrijdag 13 juli (in de regen) genomen hebben.

 
15 juli 2012

Doornroosjes veulen bouwt in Goch zijn eigen feestje
Na Popstar was Doornroosje haar veulen in de 2e groep aan de beurt. Als een ware clown ging hij racend en springend door de baan en zag in de bloembakken en balken waarmee de driehoeksbaan was uitgelegd mooie hindernissen. Aan draven kwam hij nauwelijks toe. Al met al kwam hij toch nog in de kopgroep op een mooie 3e plaats. Terecht gaf dhr. Spoo aan dat vandaag de "losgelassenheit" er niet helemaal in zat.

Foto's van 13 juli in de regen

 
15 juli 2012

Goody's Popstar krijgt hoge beoordeling op 11 juli in Goch
In Goch zijn de veulens naar geslacht en leeftijd verdeeld in groepen van 8 tot 10 veulens.
Popstar zat in de 1e groep "oudere" hengstveulens. Dit was een hele sterke groep veulens waarbij de 1e 2 veulens de alleen bij de allerhoogste kwaliteit te vergeven extra gouden "primärung" kregen. Popstar volgde met nog 1 veulen voor zich achter deze 2 zeer goede veulens.
Dhr. Spoo maakt als fokleider van Rheinland deel uit van de jury. Na plaatsing voorziet hij het publiek van commentaar.

Popstar kreeg een heel goed commentaar. Hij omschreef Popstar als een heel mooi en goed veulen met hele goede en sterke bewegingen. Daarnaast was het opvallend dat hij niet alleen het extrieur van Popstar roemde, maar tevens aangaf dat de interieur waarde van dit veulen heel hoog is.

Vrijdagmorgen 13 juli hebben we thuis (in de regen) nog een paar foto's gemaakt om alvast een indruk te kunnen geven.

15 juli 2012


Veulenkeuring Goch 11 juli 2012
Op woensdag 11 juli vond in Goch-Heidhausen de jaarlijke rijpony veulenkeuring district Kleve van het Rheinlandse Stamboek plaats. Veel van de huidige EK pony's hebben op deze keuring hun 1e optreden gehad.
Met maar liefst 64 inschrijvingen is deze veulenkeuring in Goch één van de grootste zo niet de grootste pony veulenkeuring van Duitsland. Omdat niet alleen het aantal inschrijvingen hoog is, maar ook de gemiddelde kwaliteit van de veulens heel hoog ligt is het een mooie keuring om aan deel te nemen. De veulens van Mascotte, Doornroosje en Myloo hadden we voor deze keuring ingeschreven.

Onze nieuwe "Look" van FS Don't Worry en Doornroosje 1e op kwalificatie DFC Filsum
Om deel te mogen nemen aan het Deutsches Fohlen Championat in Lienen worden in heel Duitsland voorselecties gehouden. Dit geldt zowel voor de rijpaarden als rijpony's. Vanaf de voorselecties worden in een quotum van 1: 4 veulens geselcteerd voor Lienen.
Met Doornroosje en haar veulen zijn we naar de voorselectie in Filsum (Weser-Ems / Oldenburg) geweest.
Met een score van 4x een 9,0 en 5x een 9,5 was hij het hoogst beoordeelde ponyveulen en is de startplaats voor Lienen binnen. Daar zijn we heel blij mee.


Uniek valk kleurig hengst veulen van Good Looking en Myloo vd Seleviahoeve
Op ruim 1,5 jarige leeftijd is de valk kleurige merrie Myloo naar Thesinge gekomen. Als veulen was ze reeds een heel mooi veulen. Met haar afstamming van Ricardo (Romantico x de Connemara merrie Rijtven's Cinderella) x een zuivere Welsh D (Cob) merrie v Thorndonpark Prince had ze voor ons een pedigree wat we graag als fokmerrie voor Good Looking zouden willen proberen.
Ze is vorig jaar op 3 jarige leeftijd 1x geinsemineerd en op 18 mei brengt ze een pracht van een beige gekleurd valk kleurig hengtveulen. Op 27 mei schijnt de zon en gaat hij na een regenperiode voor de 1e keer naar buiten.
Het veulen heet: ......

15 juli 2012


High Flown's Indiana v. Bodo brengt 26 april 2012 chique hengstveulen van Good Looking
De jonge 4 jarige merrie High Flown's Indiana gefokt door Anita de Graaf uit Strijen (Stal Keizerskroon) wordt op 26 april voor de 1e keer moeder. Ze doet dat gelijk heel goed. Deze chique lichte vos kleurige hengst is het resultaat. Het veulentje heet Good Luck.

15 juli 2012

Foto's Doornroosje v. Dornik B met haar FS Don't Worry zoon
Daar zijn ze...de foto''s van onze jongste kleine hengst. Een passende naam moeten we nog bedenken. Het is weer een nieuwe "look".
We zijn heel erg blij met deze mooie en zeer goede jongeman.


15 aptril 2012

Paddington v. Romantico met haar kleine Good Looking ponydame zondag 15 april
Vanmiddag een fotomiddag gehouden en ook van de nu 10 dagen oude ponydame nog een paar foto's
 

15 april 2012

En... een update van onze nieuw "Popeye". van Mascotte en Good Looking Nu 15 dagen oud.
Iedere fokker heeft altijd wel een paard of pony die altijd in de top van de favorieten blijft staan.
Voor ons is Popeye zo'n paard geweest.
Mascotte is een volle zus van Popeye. Met haar nieuwste veulen heeft ze ons heel erg blij gemaakt; hij is een even sprekend en opvallend in type als Popeye en vanaf de eerste pas die hij maakt heeft hij vering en oprichting.
 
15 april 2012

Laatste nieuws: hengstveulen van FS Don't Worry en Doornroosje
Donderdag 12 april om 22.40 u. heeft Doornroosje (de moeder van Good Looking) een hengstveulen gekregen van FS Don't Worry. Een mooi chique voskleurig veulen met een blesje en 4 witte voetjes. Amper op de wereld ging hij gelijk staan en drinken om vervolgens om 23.30 al bijna in galop door de box te gaan.
Met de combinatie FS Don't Worry x Dornik combineert dit veulen de nummer 1 en nummer 2 van beste rijponyhengsten van Duitsland. We hopen op een zondag met mooi weer. Foto's volgen

13 april 2012


Paddington verrast met heel licht blond merrieveulen
Paddington heeft al vaker haar veulen iets eerder gebracht dan de uitgetelde datum. Dit jaar verraste ze ons op 5 april door 's middags om 4 uur met een net geboren merrieveulentje van Good Looking in de box te staan. Gelukkig is alles goed gegaan. Een echte ponydame die ondanks dat ze wat vroeg geboren was er helemaal is. Helaas was het weer zo somber dat de bewegings foto's totaal niet scherp geworden zijn. Even 2 standfoto's voor een kleine indruk. Zo gauw het mooi weer is hopen we buiten foto's te kunnen maken. Op deze foto's 1 dag oud.

13 april 2012


Leunsveld's Orienta v. Verona's Bo-Gi brengt weer een plaatje van een hengstveulen
Eigenlijk was ze nog lang niet aan de telling, maar op 2 april heeft Orienta weer een heel mooi hengstveulen van Good Looking gebracht. Na Keizerskroon Bravour en Keizerkroon Chaplin is de jonge Keizerskroon Di Cento het 3e prachtige veulen van Orienta en Good Looking.
Hoewel Anita de Graaf graag een palomino merrieveulen had gehad is ze toch ook weer heel blij met dit mooie voskleurig hengstveulen.
In het Zuiden is het zonniger als in het Noorden. Donderdag 12 april kon ze de onderste 2 foto's maken. Op de 1e twee foto''s is Di Cento een halve dag oud.

13 april 2012


Mascotte opent veulenseizoen 2012 met een heel stoer wild kleur vos hengstveulen
31 maart heeft Mascotte het veulenseizoen van Good Looking van start laten gaan met een heel stoer wild-kleur-vos hengstveulen. Een veulen met dezelfde brede billen en front als Mascotte haar top broer Popeye. Een kleine indruk van de 3 dagen oude stoere boy met een mooie wild kleur en voor en achter heel mooi symetrisch witte aftekeningen


13 april 2012


FS Golden Highlight en Good Looking op hengstenshow Ferienhof Stücker
Vrijdag 24 februari hield Ferienhof Stücker de hengstenshow in Goch. In een overvol paardencentrum werden niet alleen hengsten van de allerhoogste kwaliteit gepresenteerd, maar konden de Duitse, Nederlandse en Belgische fokkers genieten van een echte fokkerij avond waar topklasse, sfeer en fokkerij geschiedenis als een rode draad door de avond liepen.

Good Looking had de eer om samen met zijn vader FS Golden Highlight de avond te mogen openen.
Onder het toeziend oog van FS Golden Highlight reed Stefanie Frieß Good Looking en gaf daarmee een prachtige presentatie. 

   
 

Met dank aan Nanda Weiland die deze mooie foto's gemaakt heeft.

26 febr 2012


FS Don't Worry neemt afscheid van zijn functie als rijpony
Tijdens de hengstenshow van Ferienhof Stücker heeft FS Don't Worry op indrukwekkende wijze afscheid genomen van zijn functie als rijpony.

Als fokker van Don't Worry zette Jozef Wilbers zijn schoonmoeder mevrouw Stücker in het zonnetje. Als ruiter en africhter van Don't Worry zadelde Jana deze bijzondere pony voor de laatste keer af.
Het zadel werd vervangen door een deken. "Danke Specki"

Een heel bijzonder moment voor een heel bijzondere pony.

26 februar 2012


Good Looking reserve-kampioen WPBR 2012
Op de hengstenkeuring van het NWPCS op 11 februari 2012 is Good Looking bij de presentatie aan de hand reserve-kampioen WPBR geworden. Kampioen was David van den Hout.
Beide hengsten zijn sterk aan elkaar gewaagd.
Als zuivere Duitse rijpony heeft Good Looking net even een ander type dan de gekruiste Duits- NWR gefokte David van den Hout. Vanuit de ogen van de NWR jury gezien is de voorkeur voor NWR niet verrassend. (foto volgt)

12 febr 2012


Good Looking 1e plaats zadelrubriek NWPCS Night of the Stallion 10 februari 2012
Tijdens de Night of the Stallion vond de presentatie van de NWR en WPBR hengsten onder het zadel plaats.
Stefanie Frieß stelde Good Looking weer voortreffelijk voor. Ze mocht zich als 1e opstellen en voor haar was het oranje lint en de beker.

 • 1. Good Looking v. FS Golden Highlight x Dornik B
 • 2. David van den Hout v. FS Champion de Luxe x Bokkesprong Casjmier
 • 3. Compagnon's Humpry v. Wengelo's Ricardo x Coelenshage Let's be the Best
 • 4. Brouwershaven Diamond Hit v. Wengelo's Ricardo x Valentino
 • 5. Klein Rodenrijs Cocktail v. Bodo x Verona's Bo-Gi

Opvallend is dat de 1e & 2e plaats ingenomen worden door WPBR hengsten en daarna de NWR hengsten volgen.
Good Looking als zuivere Duitse rijpony en David van den Hout als kruising Duitse rijpony hebben laten zien dat voor het rijden de eigenschappen van de Duitse rijpony een positieve meerwaarde hebben. Voor de WPBR de beste reclame.(foto's volgen)

12 febr 2012


Good Looking video opname Hengstenshow Wickrath 5 februari 2012
Vanmiddag hebben Good Looking en Stefanie Frieß een hele mooie presentatie gegeven op de hengstenschow van het Rheinlandse Stamboek in Wickrath.

Klik op deze link om het te bekijken.
Good Looking hengstschau Wickrath 5 februari 2012 of ga naar Youtube en zoek op: " Good Looking Wickrath "

 

 

Met dank aan Sven Smeets die deze opname gemaakt heeft en deze al voor dat wij thuis waren op youtube gezet heeft.

Andere shows waar Good Looking nog onder het zadel gepresenteerd wordt zijn:

 • Night of the Stallion. NWPCS Welshpony Stamboek
  Vrijdagavond 10 februari 2012 in Ermelo

 • Ferienhof Stücker FS Hengstschau
  Vrijdagavond 24 februari 2012 in Goch

5 februari 2012


Keizerskroon Chaplin veulenkampioen op nationale Welsh pony keuring in Kootwijk
Het kon niet mooier. Op 20 augustus is Keizerskroon Chaplin uitgeroepen tot nationaal veulenkampioen WPBR 2011 op de nationale keuring van het NWPCS in Kootwijk.
Een geweldige keuringsdag. Prachtig zonnig weer, een zeer mooi terrein en veel publiek.
Voor Anita de Graaf een dag om niet te vergeten en natuurlijk voor Good Looking ook een mooie aanvulling op zijn lijst van succesvolle nakomelingen.

 

 

 

 

 

 

 

foto Anita de Graaf

Voor de keuring in Houten was Chaplin al verkocht. Hij wordt stalgenoot van het jaarling Grand Slam v. Good Looking x Romantico en is aangekocht als toekomstig top sport pony.

21 augustus 2011


Merrieveulen Shanou v. Good Looking 1e premie en 1a op NRPS-keuring in Tolbert
Op de NRPS keuring van Groningen, Friesland en Drente in Tolbert op 30 juli stond het mooie en goed bewegende merrieveulen Shanou v. Good Looking uit de merrie Misty v. Prins Alfred x Romantico van fokker Joop Oudshoorn uit Pieterburen in een rubriek van 7 veulens met een 1e premie op de eerste plaats.
Deze eerste plaats werd tevens beloond met een fokkerspremie van € 75

Shanou v. Good Looking 1a op de NRPS keuring in Tolbert op 30 juli 2011

21 augustus 2011


Den Ostrik's Jaron met een 1e premie 1a geplaatst op NWPCS keuring in Heteren
Een week na Houten volgde op 30 juli de Welshpony keuring in Heteren. Daar zette het hengstveulen Den Ostriks Jaron v. Good Looking. m. Hagelkruis Pascalle van fokkers combinatie M. Duyts & H. van Dijk uit Boxtel zijn beste beentje voor.
Als beste WPBR hengstveulen 1a geplaatst omschreef jurylid dhr. Jan Rutten dit veulen als: "een veulen met veel ras, hoogbenig, langgelijnd, een hele mooie croupevorm en goed bespierd. Beweging was goed"

Kortom: een super resultaat

21 augustus 2011


Stal Keizerskroon en Good Looking samen in advertentie NWPCS keuringsboekje Houten
Anita de Graaf-Spruijt van Stal Keizerskroon uit Strijen was in 2009 een van de eerste fokkers die haar goede Welsh pony merrie's toevertrouwde aan de toen net goed gekeurde Good Looking.
Inmiddels is de 1e kennismaking uitgegroeid tot een hechter fijn contact.
Keizerskroon Bravour is bij ons in de opfok voor de hengstenkeuring 2013. De palomino merrie High Flown's Indiana v. Bodo uit de merrie Leunsveld's Phoenix v. Verona's Bo-Gi is bij ons als fokmerrie en drachtig voor 2012 van Good Looking.

Klik op de link voor een vergroting
Advertentie Stal Keizerskroon en Good Looking in programmaboekje keuring Houten


21 augustus 2011


Keizerskoorn Chaplin veulenkampioen op NWPCS keuring in Houten
Nadat Keizerskroon Chaplin op 25 juni in Vrouwenpolder (Zeeland) op een internationale Welshpony keuring georganiseerd door de afdeling Zuid naast veulenkampioen algemeen sectie kampioen geworden was, zette hij zijn succes in Houten voort.
Op de NWPCS keuring in Houten werd Chaplin bij de hengstveulens WPBR met een 1e premie 1a geplaatst. Vervolgens moest hij met het 1a geplaatste merreiveulen om het kampioenschap lopen. Hij won het kampioenschap en mag op 20 augustus naar de Nationale keuring in Kootwijk.
Een mooier resultaat was niet mogelijk. Een wel verdiend succes voor Anita de Graaf-Spruijt

Chaplin met bekers 26 juni 2011 Chaplin in Houten. Foto Theo ten Brinke

21 augustus 2011


Tervissen Chez Chevalier 1 jaar oud
Fokker/eigenaar Laura van Tilburg maakte deze prachtige foto's van de nu 1-jarige Tervissen Chez Chevalier. Deze prachtige zoon van Good Looking uit de Welsh merrie Downland Circe laat goed zien hoe Good Looking uniform zijn stempel drukt op zijn nakomelingen; allen pony's met zeer veel kwaliteit en de bewegingsvorm die nodig is om op latere leeftijd voor de echte top mogelijkheden te hebben.
Tervissen Chez Chevalier 1 jaar oud
29 mei 2011

Keizerskroon Chaplin in de Groninger wind
Toen Keizerskroon Chaplin een maand oud was is hij samen met Orienta bij ons geweest zodat Orienta weer opnieuw geinsemineerd kon worden.
Het mooie voorjaarsweer was verruild voor stormachtig onstuimig weer.
Chaplin kon van de wind in zijn oren wel genieten.

Keizerskroon Chaplin 22 mei 2011

29 mei 2011


Leuns veld's Orienta maakt succes verder af
De prachtige merrie Leuns veld's Orienta v. Verona's Bo-Gi van fokker Anita de Graaf uit Stijen bracht vorig jaar van Good Looking het top- en met goud in Rheinland bekroonde veulen Keizerskroon Bravour (Bram)
Op 17 april brengt ze een chique "look-a-like" van Bram: Keizerskroon Chaplin

Foto's 1 dag oud:

29 mei 2011


Romantic Paddington voegt 15 april nog een super Good Looking veulen aan de successen toe
Mascotte was 24 maart aan de telling; Rosanne 12 april en Paddington 22 april. Dat je hiermee nog niks kunt zeggen over geboorte data blijkt al weer, want op 15 april voegt Paddington een geweldig veulen aan de geboorte reeks toe.
Een top D-pony veulen wat zo op de kalender en iedere kaart kan. Hij heeft niet alleen een heel mooie hoofdje en uitdrukking, maar heeft ook nog de geweldige bijzondere kleur: wild-kleur-bruin met 4 witte voetjes. Het veulen heet Good Cornflake

 

Cornflake 1 dag oud en op de onderste foto 2 dagen oud in het weiland

1 mei 2011


Rosanne op 24 jarige leeftijd weer trotse moeder
Nadat Mascotte op 10 april haar veulen heeft gekregen volgde Rosanne v. Ramano op 13 april met een heel mooi chique gezond hengstveulen..
We zijn heel blij met dit veulen. Voor ons toch iets bijzonders. In juni 2009 is Romantico op 24 jarige leeftijd overleden. Romantico's volle zus Rosanne heeft nu op 24 jarige leeftijd nog een veulen aan de voet.

Impressie van een trotse moeder.
Voor een passende naam voor dit Good Looking veulen zijn we nog aan het denken.

 
Een trotse moeder en een plaatje van een veulen 1 dag oud.

1 mei 2011


Good Promise geniet van het mooie voorjaars weer
Op 10 april is Good Promise geboren en op 11 april kon hij gelijk al van prachtig zonnig weer genieten. Met daarna even een dipje in het weer was het in het weekend weer prachtig.
Mooi weer om foto's te maken.

1 mei 2011


Romantic Mascotte brengt 10 april wild-kleur-vos hengstveulen Good Promise
24 maart was Romantic Mascotte (v. Romantico uit de merrie Iris) aan de telling. Ze heeft ons wat langer laten wachten, maar dat wachten is zeker beloond.
Op 10 april brengt ze een geweldig wild-kleur-vos hengstveulen.
Mascotte haar oudere broer Romantic Popeye en jongere broer Romantic Pikeur zijn paarden waar je wel een hele stal vol van wilt hebben; maar dergelijke paarden zijn zeldzaam.
Met Good Promise heeft Mascotte het niet beter kunnen doen.

11 april 2011 Good Promise 1 dag oud

Veulen jaargang Good Looking 2011 start met Bjirmen's Jochem
Het is altijd spannend welke merrie als eerste de nieuwe jaargang van start laat gaan. De merrie Romantic Mascotte was 24 maart aan de telling. Zij heeft echter 3 weken over gedragen en zo was het de op 4 april uitgetelde merrie Bjirmen's Jeltsje v. Orchard Red Prince x Downland Folklore van Stal Bjirmen van dhr. Jan Jukema die het veulenseizoen 2011 opende met haar mooie hengstveulen Bjirmen's Jochem.

Op 11 april kregen we deze foto's van de jonge bruine Bjirmen's Jochem

1 mei 2011


Good Looking toont zijn klasse onder het zadel
Tijdens de hengstenshows heeft Good Looking zich zeer goed gepresenteerd. Met zijn bewegingsvorm, houding en instelling dat hij graag wil werken, heeft hij dat "laatste extra's" wat een top dressuur paard op pony moet hebben.
We zijn super trots op hem.
Met Stefanie vormt hij een super combinatie. Niet alleen Stefanie geniet van elke keer dat ze met hem rijdt; maar ook Good Looking geniet van het rijden met Stefanie.

Tijdens de Night of the Stallion reden de pony's in een donker hal met spotlights.

De opname van de zadelpresentatie tijdens de Night of the Stallion hebben we op DVD. Wie graag een indruk wil hebben van deze zadelpresentatie kan deze DVD toegezonden krijgen.
Good Looking eindigde op de 2e plaats achter Heidehof's Don Diego.

Dat Good Looking niet alleen kwa dressuur mogelijkheden absoluut klasse is, maar ook kwa karakter een super hengst is bewijst zijn losstappen in de inrij-hal. Deze kleine hal was bij binnenkomst helemaal gevuld met 12 Welsh-A pony's.

1 mei 2011


Hengstenhows Good Looking
Foto's van Good Looking kunnen veel informatie geven, maar het mooiste is natuurlijk om hem in het echt onder het zadel te zien.

Good Looking wordt opgeleid door de Duitse amazone Stefanie Frieß. Op de volgende hengstenshows zal zij Good Looking presenteren.

 • zondag 6 februari : hengstenshow Rheinisches Pferdestammbuch in Wickrath. Aanvang: 12.00 u
 • vrijdag 11 februari : showavond "Night of the Stallion" Nederlands Welshpony Stamboek NWPCS in Ermelo. Aanvang: 19.00 u
 • zaterdag 26 februari: hengstenhow Pferdestammbuch Weser-Ems in Vechta. Aanvang: 13.00 u

24 januari 2011


Dinky Toy v. FS Don't Worry geslecteerd voor hengstenkeuring Holstein (Duitsland)
In augustus is Dinky Toy verkocht aan Jan de Jonge uit Groningen.
Jan de Jonge is met zijn dochters Michelle en Kim aktief binnen de top dressuursport. Michelle is met de voormalig Welsh dekhengst Hagelkruis Valentijn succesvol in het A-kader pony dressuur. Haar jongere zusje Kim rijdt in het voorcirquit hiervan.

Om deel te kunnen nemen aan de rijpony hengstenkeuring in Sleeswijk-Holstein moet de hengst geslecteerd worden.
Dinky Toy heeft zich in Verden zeer goed laten zien en onder de naam JMH Dinky Toy zal hij op 11 en 12 februari a.s. in Neumünster gepresenteerd worden.
Dinky Toy heeft als vader de hengst FS Don't Worry. Zijn moeder is de Verbands Prämie merrie Romantic Diamond Look van v. Romantic Popcorn en m. Doornroosje (v Dornik B).
In 2008 was Dinky Toy als veulen reeds succesvol op de veulenkeuring in Goch-Heidhausen (Rheinland)

Dinky Toy v. FS Don't Worry augustus 2010

23 januari 2011


Glamour, Jippi, Go&Co en Tunske maken ook lange reis naar nieuwe eigenaren
Niet alleen Silbersanne heeft een lange reis gemaakt naar haar nieuwe eigenaar.
Het merrieveulen Glamour v. Good Looking uit de merrie Beauty van dhr. Uitham is naar Gent (België) verkocht.
De 2,5 jarige bruin-roan-sjabrakbonte merrie Jippi v. Romantico uit onze Deense Knabstrupper merrie Pippi is naar Rheinland (Duitsland) gegaan.
Het hengstveulen Go&Co v. Good Looking uit Romantic Paddington v. Romantico is verhuisd nabij Venlo waar hij te midden van een aantal hele interessant gefokte springpaarden op zal groeien als toekomstige dressuur/sportpony voor de nu 8 jarige dochter.
Het merrieveulen Tunske v. Good Looking en de merrie Rosa van dhr. Kruijer is juist de andere richting op gegaan. Zij heeft haar nieuwe stal nabij Flensburg (Duitsland) direct aan de Deense grens.

We wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes met hun nieuwe aanwinst. We hebben met veel plezier met iedereen kennis gemaakt.

Glamour
Jippi
Go&Co
Tunske

23 januari 2011


Silbersanne v. Cantus x Ramano voor de Holsteiner fokkerij naar Hongarije
Onze 16-jarige merrie Silbersanne v. Cantus uit Rosanne (v. Ramano x Lancier Holst.) is naar Hongarije gegaan.
Op een privé stoeterij van Holsteiner en Oldenburger springpaarden zal ze daar haar loopbaan als fokmerrie voortzetten. Haar bloedvoering van Cantus x Ramzes blijft interessant voor de internationale markt. We hopen haar fokkerij op afstand te kunnen blijven volgen.
Silbersanne 4 november 2010 op weg naar Hongarije

21 nov 20100

Keizerskroon Bravour (Bram) en High Flown's Indiana v. Bodo naar Thesinge
Voor Keizerskroon Bravour (Bram) v. Good Looking x Verona's Bo-Gi is Thesinge geen onbekend terrein. Van 't zomer was hij reeds meerdere keren bij ons in Thesinge ter voorbereiding op de keuringen.
Na het Deutsche Fohlen Championat in Lienen is hij weer terug geweest in Strijen bij zijn trotse fokker Anita de Graaf van stal Keizerskroon. Inmiddels is hij oud genoeg om zonder zijn moeder verder te kunnen en is hij op 17 oktober van Strijen verhuisd naar Thesinge.
Met hem is ook High Flowns Indiana bij ons gekomen. Deze 2,5 jarige eveneens door Anita de Graaf gefokte mooie en lieve palomino merrie v. Bodo uit de keurmerrie Leuns veld's Phoenix mag bij ons als fokmerrie voor Good Looking haar kwaliteiten verder doorgeven.
 
Bram. augustsus 2010  

21 nov 2010

Glamour veulenkampioen op nationale NRPS keuring en Tunske op de 3e plaats
Zowel Glamour als Tunske mochten deelnemen aan de Nationale keuring van het NRPS op 13 augustus.
De reis naar Ermelo was niet voor niets. Glamour werd veulen kampioen en Tunske werd 3e.
Tunske met met trotse fokker Glamour met trotse fokker

Plaats 1 en 2 met een 1e premie voor Good Looking veulens op de NRPS keuring in Tolbert
Op zaterdag 31 juli was de NRPS keuring voor de Noordelijke provincies in Tolbert. De veulens Tunske v. Good Looking x Mr. Richards vd Corijon van dhr. Kruyer uit Peize en Glamour v. Good Looking x Boomerang van dhr. Uitham uit Groningen maakten het uitstapje naar Tolbert.
Ze zaten samen in de zelfde groep van 6 veulens.
Met plaats 1 voor Glamour en plaats 2 voor Tunske en beide een 1e premie kon het resultaat niet beter. Beidemogen deelnemen aan de Nationale keuring van het NRPS op 13 augustus a.s.


Tunske v. Good Looking x Mr. Richard vd Corijon ox

Glamour v. Good Looking x Boomerang

2 trotse fokkers in gesprek. In de bruine trui Dhr. F. Kruijer. In het blauw dhr. J. Uitham

1 augustus 2010


1e premie voor Den Ostriks Macho op Welsh keuring Heteren
Den Ostriks Macho v. Good Looking x Kraneveld's Kadans van combinatie M. Duyts en H van Dijk uit Boxtel behaalde zaterdag 31 juli een 2e plaats en een 1e premie op de Welsh keuring in Heteren.

Anita de Graaf was in Heteren en maakte deze 2 foto's van deze sportpony in de dop.

1 augustus 2010


Bram en Champion's Look zetten beste beentje voor op Deutsches Fohlenchampionat in Lienen
Zaterdag 17 juli vond in Lienen het Nationale Duitse veulenkampioenschap; het Deutsches Fohlen Championat plaats.
Het kampioenschap staat open voor alle Duitse rijpaarden en pony's. Verdeeld over alle stamboeken van Duitsland hebben ongeveer 800 rijpaard- en 200 rijponyveulens aan de voorselectie meegedaan.
Van de 200 beoordeelde rijponyveulens mochten er 50 naar de finale in Lienen.

Met zowel een startplek voor Bram (Good Looking x Verona's Bo-Gi) als Champion's Look (FS Champion de Luxe x Dornik B) waren we natuurlijk al super trots. Dan heb je al 2 veulens bij de beste 50.

Beide presenteerden ze zich goed.
Vooral Bram was natuurlijk een beetje de grote troef. Met 1a en goud in Rheinland en de topscore van de dag bij de voorselectie had hij al bewezen "niet zo maar een veulen te zijn".
Waar echter bij de voorselectie in Lastrup de voorkeur aan Bram gegeven werd koos de voor Lienen samengestelde jury voor de grote luxe veelal uit rijpaard lijnen gefokte ponyveulens.
Zo ontstond er weer een andere uitslag en eindigden zowel Bram als Champion's Look precies na elkaar in de middengroep, met beide nog een plek in de "top 20".
Op zich zijn we nog prima tevreden. In de lijn die de jury koos is de plaatsing goed te volgen.
Beide zijn in het krachtige pony type en worden grote D-pony's van 1.47/1.48 m met veel front. Luxer en groter was dan misschien gisteren even beter geweest, maar op zowel Bram als Champion's Look passen over 3 jaar makkelijk ruiters met lange benen zonder een al te groot risico dat ze uit de maat gaan.

Als trotse fokker van Bram was Anita de Graaf uit Strijen ook in Lienen.
Zij maakte deze mooie foto impressie.

Bram. Keizerskroon Bravour v. Good Looking x Verona's Bo-Gi:

 

 

 

 

 

Voor een losgebroken veulen wilde Bram wel even extra showen.


Champion's Look v. FS Champion de Luxe x Dornik B 
 

18 juli 2010

Bram wint met topscore van de dag voorselectie Deutsches Fohlenchampionat in Lastrup
Op het mooie terrein van dekstation Klatte in Lastrup was zondag 4 juli de laatste selectie keuring voor het Deutsches Fohlen Championat in Lienen. Naast ongeveer 100 paardenveulens waren er 14 ponyveulens.
Voor Anita de Graaf als fokker een top week, want met een score van 83,5 punt stond de in Hünxe 1a en goud geprimeerde Bram (v. Good Looking x Verona's Bo-Gi) bij de ponyveulens op de 1e plaats en behaalde zelfs de hoogste score van de dag.
Voor Bram dus ook een startplaats in Lienen.

We zijn super trots. Met 2 veulens mogen we naar Lienen. Doornoosje met haar veulen Champions Look v. FS Champion de Luxe en Bram als zoon van Good Looking en kleinzoon van Doornroosje.
Een mooiere combinatie is niet mogelijk.

5 juli 2010


Beau Geste veulenkampioen WPBR Welshpony keuring in Houten
Het NWPCS hield zaterdag 3 juli in Houten haar jaarlijkse regionale keuring. Op deze keuring is het veulen Keizerskroon Beau Geste v. Good Looking x Verona's Bo-Gi van Anita de Graaf uit Strijen veulenkampioen WPBR geworden.
Op 21 augustus a.s. mag ze deelnemen aan de Nationale keuring van het Welsh pony stamboek in Kootwijk.


Leuns veld's Phoenix met Keizerskroon Beau Geste

5 juli 2010


1a en goud voor Bram in Rheinland !!!!!!!!
Na zondag hadden we gisteren (donderdag 1 juli) helemaal een topdag. We zijn naar de Rheinlandse veulenkeuring in Hünxe geweest. Als eerste veulen van Good Looking presenteerde zich de stoere Keizerskroon Bravour (v. Good Looking uit de merrie Leuns veld's Orienta v. Verona's Bo-Gi van fokker Anita de Graaf uit Stijen) met als roepnaam Bram voor de jury.

Het resultaat kon niet beter: een 1a plaats met een gouden medaille en een zeer lovend kommentaar van dhr. Spoo; de fokleider van her Rheinlandse paardenstamboek.
Een betere binnenkomer was niet mogelijk !!!!

In de 2e groep volgden het veulen van Nina en het veulen van Paddington.
Ook daar een super resultaat.
Hoewel het veulen van Nina als echt ponyveulen natuurlijk te groot is charmeerde hij met zijn manier van bewegen zo dat hij zowel van het publiek een applaus kreeg als van de jury een beoordeling op zowel de stap, draf als galop in de buurt van een 10.
Naast de topbeoordeling van de gangen en 'losgelasenheit' vertelde dhr. Spoo naar het publiek: "wie een kleiner paard wil om te rijden kan geen betere dan deze hebben".

Vervolgens kreeg ook het veulen van Paddington een zilveren medaille. Ook hier was dhr. Spoo zeer positief.

Kortom. Dit is het allermooiste wat had kunnen gebeuren.

2 juli 2010


Veulen Champion's Look wint voorselectie Deutsches Fohlenchampionat in Filsum
Zondag 27 juni zijn we naar de voorselectie voor het Deutsches Fohlenchampionat in Filsum (Dld) geweest.
Het veulen Champion's Look van FS Champion de Luxe en Doornroosje voerde de groep rijpony hengstveulens aan. Met een mooie deken voor Doornroosje en een startplaats voor Lienen konden we met een goed gevoel weer naar huis.
Hoewel ze net buiten het quotum van de selectie van Lienen is gevallen, deed ook onze kleine Bright Eyes van Good Looking en Lotte het heel goed. Met 3x 8,5 voor type en 3x 8,5 voor correctheid en 3x 9,0 voor beweging zat zij bij de kopgroep.

Foto's Tervissen Chez Chevalier v. Good Looking en Downland Circe

Hagelkruis Pascalle brengt van Good Looking top klasse hengstveulen
De merrie Hagelkruis Pascalle ( v. Kranevelds Kadans x Kooihuster Folkert) van de combinatie Duijts - van Dijk uit Boxtel heeft als fokmerrie al meerdere internationaal presterende kinderen gebracht.
In 2009 vertegenwoordigde haar zoon Den Ostriks Dailan v. Leunsveld's Lord met Julia van Schaik Nederland tijdens de EK pony dressuur en behoorde tot de top van het EK.
In 2010 brengt ze dit mooie hengstveulen van Good Looking.
Kwa type, karakter, beweging en uitstraling heeft hij alle ingredienten in zich om in de toekomst ook de weg naar deze top te vinden.

 
 

10-6-2010

Chique hengstveulen van Good Looking en Welsh-B merrie Downland Circe
Kwa bloedvoering leek de combinatie al interessant.
De Welsh-B merie Downland Circe komt zoals de naam het al zegt uit de Downland Welsh fokkerij. Deze invloedrijke Welsh pony fokkerij vormt tevens de basis van Good Looking's moeder Doornroosje en haar vader Dornik B
Bij dit veulen is echter niet alleen de afstamming op papier interessant. Bij de merrie staat een lux en mooie toekomstige sportpony. Merrie en veulen zijn in eigendom van Stal Tervissen in Belgie. Meer foto's volgen

Nog een Good Looking dochter die zich graag presenteert
Bij dhr. Uitham in Groningen konden deze mooie foto's maken van het merrieveulen Glamour en haar moeder Beauty v. Boomerang.
Naast de mooie uitstraling en makkelijke draf toont Glamour ook nog graag haar mooi opwaarts gesprongen galop.

7-6-2010

23-jarige NRPS pony met Good Looking merrieveulen
De merrie Rosa v. Mr. Richard's van de Corijon ox van dhr. Kruijer uit Peize is 23 jaar oud. Ze is de trotse moeder van dit goed bewegend merrieveulen. Samen geven ze graag een showtje in de wei.

7-6-2010

Nog een paar foto's Tervissen Gideon Giddyup
Soms blijf je fotograferen.....Hier nog een kleine toevoeging, want ja.....dit is toch ook wel weer erg leuk.
Wie op zoek is naar een toekomstig goede sportpony zal op het wensenlijstje de volgende eigenschappen hebben staan:
Graag opvallend;
goed kunnen lopen;
goed kunnen springen;
en....daarbij ook nog graag kindvriendelijk.

Gideon laat even zien dat hij al deze eigenschappen in zich heeft.

24 mei 2010


Palomino hengstveulen van Good Looking en merrie Eloise bij Stal ter Vissen in België
Om te zorgen dat alle Good Looking veulentjes toch nog uit elkaar te houden zijn heeft de merrie Eloise (Keulse Hoeve's Zico x Tethworth Crimson Lake) bij Laura van Tilburgh van Stal ter Vissen op 17 mei een heel mooi palomino hengstveulentje gebracht.
Het hengstveulen heet Tervissen Gideon Giddyup. Ook dit veulen heeft weer het hele mooi opwaartse type en weet zich net na de geboorte ook gelijk groot te maken in beweging.

Op de site www.staltervissen.com staan meer nog meer foto's (foto's en filmpjes) en informatie over de fokkerij.
Hier een kleine selectie van de foto's.

23 mei 2010


Bloemetjes voor Keizerskroon Beau Geste
Van Anita de Graaf uit Streyen zijn deze mooie foto's van kleinzoon Taylan en Keizerskroon Beau Geste (Good Looking x Verona's Bo-Gi). Ze kunnen zo op een kalender of anzichtkaart

Knabstrupper merrie Lotte brengt kleine bewegingstopper van Good Looking
Zijn ze nog uit elkaar te houden ?????
Op 5 mei vorig jaar is onze Deense Knabstrupper merrie Lotte Tinghoj gedekt door Good Looking. Op 3 weken was ze gelijk drachtig. Naarmate de tijd echter vorderde hadden we wat twijfels. Waar de meeste merries duidelijk een dikkere buik krijgen was de buik van Lotte nog heel 'normaal'. Toen ze vervolgens op eind maart ook geen uier begon te krijgen begonnen we nog meer te twijfelen. Keek je vanaf de achter- en onderkant naar haar buik, dan was die best wel breed, maar ja......of wil je dat nu zien.

Toen ze uiteindelijk 3 weken over tijd was hadden we toch wel het idee dat het uier wat ging veranderen en zie:...op 30 april kwam er toch een gezond merrieveulentje uit.
Direct na de geboorte liep het uier vol en hoewel het veulentje ondanks de overdracht eerst even wat pril en smal was, vond ze direct het uier en dronk.
En dan is het klaar. Dan gaan ze groeien en staat er met de dag meer veulen.

Met de kou was even lekker in het weiland er niet bij, maar bij het beentjes strekken in de binnenmanege liep ze gelijk zien dat ook zij super kan bewegen.

14 mei 2010


Good Looking en Welsh B merrie Candy zorgen in Duitsland voor opvallend hengstveulen
Op 28 april is uit de combinatie Good Looking x Candy Welsh B (v. Black and Magic ) bij fam. Offer (Steverheide-ponys.de) een hengstveulentje met opvallende bles en 4 witte benen geboren.9 mei 2010


Hengstveulentje van Romantic Paddington en Good Looking
2 jaar geleden bracht Romantic Paddington (Romantico x Kassim) een klein hengstveulentje van de hengst FS Dior de Luxe. De verwachting was dat haar 2e veulen waarschijnlijk groter zou zijn, maar zo is het niet gelopen. Op 25 april heeft Paddington een heel gezond maar klein veulentje gebracht. Een miniatuur rijpaardje.
De 1e dagen heeft hij even tijd gehad om wat in omvang toe te nemen.