Romantic Popeye v. Romantico m. Iris

Romantico is zijn carriere als dekhengst begonnen op het dekstation van de familie Post in Middelbert (Ritta Hoeve).

Romantic Popeye was het 1e veulen wat uit het 1e dekjaar van Romantico geboren is.
Toen Popeye 10 dagen oud werd Iris weer over gedekt en ging ik met Pa Post mee. Ik kon dan even het veulen zien en gelijk even helpen het veulen in de box vast te houden bij het weer dekken van Iris.

Deze 1e ontmoeting heeft alles bepaald. Het veulen vond het allemaal prima. Heel gezellig dat ik hem vast hield. Dat moeders weg was maakte niet uit.

Doordat de fokker aangaf dat het veulen (omdat het een hengstveulen was) mee zou gaan naar de Zuidlaarder markt was de beslissing gauw genomen.
Toen ik thuis kwam had ik een veulen gekocht en de geweldige wat roze gekleurde buffel had ook al een naam: Popeye

Een super koop. Want wat in de box niet te zien was: Popeye bleek ook nog eens heel goed te kunnen bewegen.

Als veulen leverde hem dat een kopplaats en 1e premie op bij het NRPS. Als 2 jarige was hij Provinciaal jeugdkampioen en vervolgens als E-pony tussen de rijpaardhengsten Nationaal reserve kampioen.
Gezien de korte merrielijn zag het NRPS hem op de hengstenkeuring niet staan.

Popeye is toen door mijzelf als rijpaard gereden en welke wedstrijd hij ook liep hij, of wat hij ook deed, hij scoorde altijd en was altijd blij. Hoe meer toeters en bellen; hoe mooier hij het vond. Hij genoot van zichzelf en het leven.

Mede door dit altijd blije scoorde hij in de M2 elke proef ruim 2 winstpunten en eindigde iedere wedstrijd tussen de grote paarden gegarandeerd bij de 1e 3.

Met deze wijze van lopen heeft hij zijn weg in Duitsland gevonden.
Wegens de bouw van de manege kon ik niet meer met hem op wedstrijd en is hij toen ik in de M2 het maximale aantal winstpunten had en de brief van de KNHS al had dat ik geen meer M2 starten mocht, is hij met heel veel pijn in het hart verkocht.

Bij zijn nieuwe eigenaresse was hij precies op de goede plek.
Diep in het hart is de pijn altijd een klein beetje gebleven, maar de zekerheid waarmee ik wist dat het daar goed met hem ging, maakt dat het gevoel van de juiste beslissing er tot op de dag van vandaag nog steeds is.

Wel heb ik voor mijzelf een kleine compensatie gevonden.
Popeye's volle broer Pikeur heeft daar nu het voordeel van, want...........wat er ook gebeurt: Pikeur mag altijd blijven.Popeye

 

Romantic Popeye als model in het Duitse paardenblad St.Georg
Popeye heeft in een serie afleveringen over hoe je je moet paardrijden model gestaan. Aan bod kwam het opzadelen, het uit de stal of weiland halen, het opstappen, het zitten, het stappen, draven, galopperen en het werken naar een sprong alsmede het buitenrijden.
Voordat Popeye naar Duitsland verkocht is was hij het veelzijdige, fotogenieke paard wat alles wat je met hem deed altijd leuk vond. In Duitsland is hij bij zijn nieuwe eigenaresse Wiebke Kroker die hem gebruikt als paard voor haar opleiding als 'Bereiter' nog altijd dezelfde Popeye.
Zijn enthousiasme voor alles is onveranderd.
In november j.l zijn we bij Popeye en Wiebke langs geweest. Dat het zo goed met hem gaat geeft een enorm fijn gevoel. Het was destijds een enorm zware beslissing om hem te moeten verkopen, maar aan Wiebke heeft hij precies de nieuwe fijne eigenaresse die ik toen voor hem zocht. Dat had niet beter gekunt.
In april a.s. is Wiebke klaar met haar opleiding en zal ze Popeye verder als wedstrijd paard in gaan zetten.

Een kleine indruk van Popeye als model:


Popeye als model in StGeorg

12-1-2003