Merrie Silbersanne
Silbersanne is de opvolger van haar moeder Rosanne. Ze is via Cantus en Ramano ingeteeld op Ramzes.Ze is een heel opvallende merrie met een enorme ronde hals en een heel mooi hoofd. Haar stokmaat is 1.66 m.


Silbersanne als veulen


Silbersanne. Geb. 1994 v. Cantus Holst x Ramano x Lancier Holst. x First Trial XX x Ceasar Old.

In eerste instantie hebben we met Silbersanne wat problemen gehad haar drachtig te krijgen. In 2001 hebben we toen besloten het met Romantico in de natuurlijke dekking te proberen. Dat was succesvoller. Slechts 1 keer dekken en drachtig.

Op 30 maart 2002 is Silbersanne bevallen van een prachtig merrieveulen. Het veulen heet Goldysanne, genoemd naar haar goudgele voskleur. Overeenkomstig haar afstamming toont Goldysanne veel (arabische)uitstraling.


Silbersanne als trotse moeder


Goldysanne 1 dag oud

Na de geboorte van Goldysanne hebben we besloten de combinatie Silbersanne Romantico te herhalen. Goldysanne is een mooi en correct veulen. Met de combinatie Romantico en Silbersanne telen we niet allleen in op de hengst Ramzes, maar ook op de merrie Susanne; de moeder van Romantico en Rosanne. Gezien de kwalitiet van Susanne vinden we dat geen probleem en zijn heel bemieuwd hoe dat verder uitpakt.

Nakomelingen 2002 Romantic Goldysanne v. Romantico. Merrie. Vos.
  2003 Romantic Negrosanne v. Romantico. Merrie. Zwart-bruin
  2004 Romantic Charmantico v. Romantico. Hengst. Bruin.
  2005 Romantic....... v. Romantico. Merrie. Schimmel.
Silbersanne wordt weer gedekt door Romantico. Weer net als alle voorgaande keren is ze ook voor de 5e keer in één dekking drachtig. Op 7 weken ziet alles er op de scan prima uit. Aan het eind van het dekseizoen lijkt Silbersanne ineens hengstig en blijkt bij controle dat het vruchtje weg is. Het is te laat om nog weer te dekken.