Romantico v. Ramano

ROMANTICO

NRA STB 88*8
Geb. 28-04-1985 stm. 1.64 m, bruin
Goedgekeurd 1988
Percentage Anglo-Arabisch bloed: 58,01
waarvan 18,75% Arabisch bloed
overleden: 25-06- 2009

Afstammelingenonderzoek 1991 positief afgerond

Sportprestaties:
Z-dressuur
M-springen

Fokker/eigenaar: Mw. P. Datema, Lageweg 13-A
9797 TA THESINGE
050-5416272
Dekstation Martini Manege Lageweg 13-A
9797 TA THESINGE
050-5416272

 

Ramano
NRA STB 81*25 pref;prest.fok
NRPS/Holst
Ramzes x
3654 Pb
Rittersporn xx
788
St. Saulge xx
Molly Clarke xx
Jordi Sh.A 532 Shagya X3 Sh.A
139 demeter Sh.A
Anemone
H 61710 St.Pr.St. Hann
Anilin
3371 Hann
Anstand Hann
Freudeshand Hann
Havanna
H 49951 Hann
Harun al Raschid
Navalia St.Pr. Hann
Susanne
NRA STB 82*36 ster
NRPS/KWPN
Lancier
4026 Holst
Rushing Waters xx
3907 Holst
Whistler xx
Tumbling Waters xx
Crassy
H 3741 Holst
Fasching Holst
Ulana Holst
Edelweis
9399 Stb NWP
Firts Trial xx
B 1438 NWP
Looc Mô xx
Castle Maid xx
Oase
35567 A NWP ster
Cesar NWP
Tettie model NWP

 

 Romantico in de eerste 10 minuten van zijn bestaan

Romantico is op 28 april 1985 bij ons geboren.
Op 25 juni 2009 is hij overleden.

Romantico is gefokt uit een combinatie van 2 heel bijzondere ouders.

Romantico's moeder is de stermerrie Susanne die in 1980 als opvolger van de import Engelse Volbloed x New Forest pony Brave bij ons is gekomen. Susanne was een merrie uit duizenden. Haar opvallend mooie hoofd, haar enorm ronde hals, haar prachtige zwart-bruin kopersnoet kleur aangevuld met een dikke volle staart maakten haar niet alleen tot een prachtige merrie om te zien, maar haar ietjes sensibele altijd lieve karakter maakte haar bovenal tot een persoonlijkheid.

Susanne is bij ons zadelmak gemaakt en als rijpaard merrie gebruikt. Susanne was M-dressuur.

Daarnaast heeft ze 3 veulens gebracht.

In 1982 bracht Susanne in combinatie met de Holsteiner hengst Ronald het hengstveulen Rebell. Rebell werd als veulen veulenkampioen van Groningen en Drente en later als ruin 'ster'. Rebell was helaas geen lang leven beschoren. Op bijna 6 jarige leeftijd kreeg hij koliek en overleed. Hij was toen M-dressuur.

In 1985 bracht Susanne in combinatie met Ramano Romantico. Romantico was als veulen gelijk al heel opvallend. Hij werd Nationaal reserve kampioen.

Na het succes van Romantico ging Susanne nog een keer naar Ramano en kreeg  ze in 1987 het merrieveulen Rosanne. Meer dan een maand voor de telling lag Rosanne op een morgen als een prematuur veulen onder de voerbak van Susanne. Met veel zorg is ze uiteindelijk in leven gebleven, maar de schade die dit heeft opgeleverd aan haar ontwikkeling maakt dat ze natuurlijk niet kan tippen aan Rebell en Romantico. Toch is ze bij ons gebleven en tot op vandaag hebben we daar nooit geen spijt van gehad. Ze heeft ons inmiddels een paar prachtige nakomelingen gebracht en getoond dat ze ook onder het zadel een erg fijn paard is om mee te rijden.

Na de geboorte van Rosanne is Susanne ondanks jaren van dokteren en proberen nooit meer drachtig geworden. In 1995 is ze overleden.


Susanne

Romantico's vader is de keur, preferente en prestatie hengst Ramano. Naast opvallend verervende hengst was Ramano bovenal een persoonlijkheid. Sterk aan zijn eigen mensen gehecht liet hij zich door niemand voor de gek houden.

Ramano leverde in combinatie met een ponymerrie de gouden EK pony Fleur (dressuur)

Ramano was Z-dressuur en Z-springen.


Ramano 22jaar oud.

Romantico is door beide ouders sterk beinvloed en is net als hen een echte persoonlijkheid. Altijd goed gehumeurd en vriendelijk wil hij graag een band met de mensen die met hem omgaan.

Na zijn goedkeuring heeft Romatico het verrichtingsexamen afgelegd. Hij is hiervoor bij Karin Galema in training geweest en zij heeft met hem het examen gereden. Hij kreeg hiervoor de beoordeling "goed".

Vervolgens is Romantico op wedstrijden gereden. Eerst bij ons zelf tot L2 dressuur, daarna onder Paulien Arendshorst in Z dressuur en M springen.

Romantico is in 1988 op de station bij de familie Post in Middelbert aan zijn dekdienst begonnen. Hij heeft daar voornamelijk veel pony's gedekt, waaruit een aantal zeer opvallende nakomelingen zijn geboren. De pony Iris v. Kassim ox (later door ons zelf aangekocht) leverde D/E pony's zoals iedereen ze graag wil hebben; aparte kleur, opvallend extrieur, super karakter en heel hard willen werken. De Welsh-K pony Florahof's Veronica v. Flora'shof Minstrel van fokker Anne Ubels te Lageland bracht met Romantico de sterruin Roberto. Roberto was met Christine Ederer S dressuur kaderpony in Beieren en miste in Duitsland net de deelname aan de EK selectie. Na Christina is hij verkocht aan Stephanie Krüger. Ook zij rijdt Roberto in de klasse S dressuur (vergelijkbaar met grand-prix intermediaire) en is geselecteerd in het dressuurponykader van Baden Würrtemberg. Als zij 16 jaar is verhuisd Roberto naar Ierland. Voor dat land start hij in 2007 op de EK in Freudenberg.


Roberto als 4 jarige

Zelf hebben we voor Romantico een aantal goede rijpaard merries aangekocht, waarmee hij dezelfde goede fokresultaten als bij de pony's waarmaakt. Bij de informatie over deze fokmerries krijgt u teven een indruk van hun nakomelingen.


Romantic Siegermaus uit Fledermaus


Romantico op 29 december 2005. Bijna 21 jaar oud

Romantico is ten gevolge van een ontsteking overleden. Kort daarvoor was het hem niet aan te zien dat hij de leeftijd van 20+ reeds langer gepasserd was.