Bij het fokken van onze paarden en pony's richten wij ons op een speciaal type.
Uitgangspunt hierbij zijn de volgende eigenschappen.


Romantic Rocking King v. Romantico uit Jazzballet

Een paard of pony die deze eigenschappen in zich heeft zitten is altijd geschikt voor de sport.

Echte Olympiade paarden worden veelal uit de massa geboren. Paarden of pony's met bovengenoemde eigenschappen in zich kunnen eigenlijk altijd tot M/Z niveau gereden worden.  Vanuit die groep komt de echte topper vanzelf naar boven. De ervaring leert ons bovendien dat de meeste mensen op zoek zijn naar een paard of pony waarmee ze M/Z kunnen rijden, maar ook nog wel een keer een buitenritje willen maken. Niet onbelangrijk is verder dat de meeste mensen graag een sterke band met hun paard of pony willen hebben, dus zal deze bovenal lief moet zijn.

De specialisatie van onze paarden en pony's ligt in de richting dressuur en allround.

 

Om ons fokdoel te bereiken gaan wij als volgt te werk:

De stokmaat waarin we de paarden en pony's fokken is sterk afhankelijk van de merrie die we inzetten en de hengst die we gebruiken. De nakomelingen varieeren van 1.45 m tot 1.75 m.


Romantic Popeye v. Romantico uit Iris als 3-jarige

De meeste paarden en pony's die bij ons geboren worden gaan voor export naar Duitsland.
Ramzes in het pedigree van een paard is in Duitsland nog altijd zeer gewild. Als direkte kleinzoon van Ramzes is Romantico één van de allerlaatste hengsten die dit bloed nog zo direkt in zich heeft.

Een Duitse rijpony is een pony met massa, uitstraling en voorkomen. Naast temperamentvol moet de pony bovenal koel zijn. Een laag bloedpercentage heeft de voorkeur. Romantico x een kleinere Welsh K pony brengt dit type.

Nakomelingen van Romantico of onze andere hengsten komen allemaal voor exportbemiddeling in aanmerking.