Merrie Doornroosje (Dornröschen) v. Dornik B

Doornroosje is een in Rheinland gefokte Duitse rijpony en in september 2001 aangekocht als fokmerrie voor Popcorn.
Haar vader is de rijponyhengst Dornik B v. Derano Gold.
Dornik is een uitgesproken dressuurpony hengst. Hij is gefokt op het Gestüt Bönniger in Tönnisvorst - Kempen in Duitsland. Als 3-,4-,5- en 6-jarige won hij het Duitse Bundes Championat als beste dressuurpony hengst. In 2000 won hij de dressuur bij de Preis der Besten in Warendorf en werd hij Europees kampioen in de dressuur. In 2001 herhaalde hij dat en was de gouden medaille bij de EK dressuurpony's weer voor hem. In 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 en 2008 wist hij onder tekens weer een nieuwe ruiter goud, zilver of brons te halen. Een prestatie die nog nooit een andere hengst gehaald heeft.
Doornroosje's moeder is de Welsh gefokte merrie Ballerina.
Ballerina komt van de premiehengt Bourbon (v.Black and Magic) uit een geheel Downland gefokte vader en moederlijn. Ballerina is in de afstamming sterk verwand aan Dornik B


Doornroosje als veulen uit catalogus Nordrhein-Westfälische Fohlen-auktion

Doornroosje (Dornröschen). Geb 1998 v. Dornick B x PRH Bourbon x Downland Cavalier x Downland Romance. Stokm. 1.44 m
Fokker: Anton Münks - Kempen (Duitsland)

Afstamming van Doornroosje

v. Dornik B v. Derano Gold v .Derano v. Derby
m. Valentina
m .Verb Pr St Victoria v. Valentino
m. Goldika
m. Verb. Pr St. Dubary v. Derbino v. Derby
m. Valerina
m. Vienna
v. Valentino
m.Ballerina
m. Ballerina v. Bourbon v. Black and Magic v. Dandy
m. Valerina
m .Santoline
v. Downland Toreador
m. Downland Santolina
m. Katinka v. Downland Chevalier v. Downland Dauphin
m .Downland Love in the Mist
m. Downland Carissima v. Downland Romance
m. Downland Cameo

Doornroosje is een pony met hele mooie manier van bewegen. Ze heeft een van nature sterk ondertredend achterbeen en maakt zich groot. Ze is toen ze net bij ons was nog onder het zadel gereden. Ze beweegt zich onder het zadel even sterk als bij het vrijlopen.
In karakter is ze enorm rustig en makkelijk.

We zagen Dornick voor het eerst bij de Preis der Besten in mei 2001. Wat opviel was dat hij heel veel overeenkomsten heeft met Romantic Popeye. In augustus zijn we na het behalen van zijn EK titel naar een opendag geweest van het fokbedrijf Bönniger waar Dornik geboren is en die hem ook nog steeds in eigendom hebben. De oudere fokmerries die daar liepen maakten veel duidelijk: dat waren allemaal pony's zoals Iris; zowel in type, kleur(wild kleur-vos) als karakter.

Pluis je de afstamming van Dornik uit, dan kom je op Nederlandse (Goudhaantje) pony's en op pony's net als Iris haar moeder van onbekende afstamming. Wat bovenal opvalt is de enorme inteelt. De meeste hengsten en merries komen meerdere malen voor in het pedigree of zijn half-broer/half-zus.
Doornroosje x Popcorn sluit hier precies bij aan.


Dornick B met Marion Engelen

Dat Doornroosje een zeer goed passende merrie bij Popcorn is bewijst ze in 2005.
Te midden van alle nakomelingen van het Gestüt Bönniger krijgt het merrieveulen Romantic Look at Me samen met 1 ander veulen van Gestüt Bönniger op de keuring in Kempen (Rheinland-Dld) een bij hoge uitzondering te vergeven "goldmedaille" .
De jury roemt het veulen als een zeer uitdrukkingsvol veulen van de allerhoogste klasse met een bewegingmechanisme 'von allerfeinsten'.

We waren met Romantic Look at Me naar de keuring gegaan omdat we haar graag Duits gebrand wilden hebben. We komen terug met een veulen wat de allerhoogste beoordeling heeft gekregen die mogelijk is. We zijn er nog steeds een beetje van onder de indruk.
Rheinland is als jaren wereldwijd het beste fokgebied van dressuurpony's. Het Duitse EK team bestaat de laatste jaren enkel uit pony's uit de "Bönniger" fokkerij. Naast het Gestüt Bönniger levert in Rheinland de fokkerij van Ferienhof Stücker (FS Don't Worry) pony's waar weinig anderen aan kunnen tippen. In heel Rheinland behoorden in 2005 6 merrieveulens tot de 'Gold' elite. Wat wil je dan nog meer...


Romantic Look at Me juli 2005

De moederlijn van Doornroosje brengt niet alleen hele mooie en goede pony's om te zien. Onder het zadel zijn het pony's voor de absolute topsport.
Naast successen op het Bundes Championat is de pony Dornik Son v.a 2008 onder Sofie Hougard EK pony voor Denemarken. Dornik Son is een broer van Doornroosje.

Nakomelingen: 2003  Merrieveulen Romantic Diamond Look v. Romantic Popcorn. 1e premieveulen. Verbands Prämie merrie Rheinland 2008. Stokmaat 1.42 m. 2009 verkocht.
  2004

Merrieveulen. v. Romantic Popcorn. Overleden oktober 2004

  2005 Merrieveulen Romantic Look at Me v. Romantic Popcorn. Goldmedaille Rheinland 2005
  2006 Hengstveulen Good Looking v. FS Golden Highlight.
Goldmedaille Rheinland 2006.
Winnaar Deutsches Fohlenchampionat Lienen 2006
Over-all kampioen Duitse rijponyhengstveulens
  2007 Merrieveulen Romantic Look a Like. v. Romantic Popcorn Zilvermedaille Rheinland 2007. D pony. Wordt eindmaat pony.
  2008 Merrieveulen Giant Look v. FS Golden Highlight.
  2009 Merrieveulen . v. FS Golden Highlight
  2010 Hengstveulen Champions Look v. FS Champion de Luxe


Romantic Look at Me en Doornroosje juli 2005


Good Looking en Doornroosje augustus 2006


Good looking augustus 2006


Good Looking mei 2006. Niet alleen 3x 10 voor de draf. .Een galopje ligt hem ook wel