Knabstrupper merrie Lotte Tinghøj v. Benjamin

Lotte Tinghøj is binnen onze collectie fokmerries de meest bijzondere en wat afwijkende fokmerrie. Lotte is namelijk een raszuivere Deense Knabstrupper merrie.

We hebben Lotte in 1998 op ruim 2 jarige leeftijd in Denemarken gekocht.

Al langere tijd waren we zoek naar een Knabstrupper merrie, maar de merrie zoals wij haar graag wilden hebben konden we nergens vinden.
In eerste instantie hebben we veel in Duitsland gezocht. Op het lijstje stonden een aantal voorwaarden waaraan de merrie moest voldoen. Dat was o.a. een afstamming van minimaal 2 generaties, een stokmaat tussen 1.52 en 1.56 m, stipjes aan de benen en een makkelijke manier van lopen.

Toen we in Duitsland niet konden slagen zijn we afgereisd naar het land van oorsprong van de Knabstruppers: Denemarken.

Nadat we daar via het stamboek verschillende paarden bekeken hadden en alle hengstenhouders bezocht hadden, leek ook de reis naar Denemarken zonder resultaat tot.......we op het laatse adres kwamen; De klassieke Fundernorhedes stoeterij.
In enkele minuten konden we beslissen. Daar liep de merrie die we zochten: Lotte Tinghøj. Toen 2 jaar oud.Lotte Tinghøj. Geb 1994 v. Benjamin x Rasmus af Damgard x Wulff. Stokm. 1.52 m
Fokker: Finn Madsen - Nykøbing M (Denemarken)

Afstamming van Lotte Tinghøj:

Lotte Tinghøj v. Benjamin v. Sonny af Højmark v .Gaucho
m .Sus af Højmark
m. Musse v. Smukke
m. Oldenburg HP
m. Tytte Linghøj v.Rasmus af Damgard v. Karl
m .Gerda
m. Sussi Lynhøj
v. Wulff
m. Shensi


Dat deze keuze uiteindelijk niet verkeerd was bleek in 2005. In Duitsland was een keuringsdag van Knabstrupper paarden. Normaal gesproken was deze vaak in midden of zuid Duitsland, maar in 2005 was deze op een prima te reizen afstand.
We hebben Lotte aangemeld, maar wegens alle drukte van de nieuwbouw hadden we de afgelopen jaren de Knabstrupper fokkerij ook niet meer zo goed gevolgd.
We hadden dan ook geen idee of ze inmiddels met haar leeftijd van 11 jaar nog wel een beetje in de collectie paste.

Bij het uitladen van Lotte stonden de eerste liefhebbers al bij onze trailer.

Vervolgens hebben we haar voorgebracht en met de score van: Type 9 , Qualität 8, Korrektheit 7, Schwung & Elastizität 8, Gesamteindruck 9 werd Lotte:

Met handen vol bekers en linten gingen we weer naar huis.

Hoewel Lotte gekocht was met de intentie ooit met haar te fokken is dat er nooit van gekomen. Ook na de Knabstrupper keuring is ze gewoon weer als rijpony onder het zadel gebruikt.
Nu in 2010 heeft ze haar 1e veulen. We hopen dat er nog meerder zullen volgen en.....misschien ooit een gestipte.